Skip to content

Συχνές Ερωτήσεις Εκτύπωση E-mail

Ποια είναι τα αναγνωρισμένα διπλώματα & πιστοποιητικά;

Οι εξελίξεις στο χώρο της πιστοποίησης από το ΑΣΕΠ και άλλους φορείς τρέχουν. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για αυτές από εμάς. Πάντως, οι φορείς που παρέχουν αυτή τη στιγμή αναγνωρισμένα πιστοποιητικά για την Αγγλική Γλώσσα είναι τα Πανεπιστήμια του Cambridge, του Michigan, του Λονδίνου και βέβαια το Υπουργείο Παιδείας με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Ενημερώνουμε ότι, η μοριοδότηση για την γνώση ξένων γλωσσών έχει ως εξής:
 • Μέτρια γνώση (Β1) 10 μόρια.
 • Καλή γνώση (Β2) 30 μόρια.
 • Πολύ καλή γνώση (Γ1) 50 μόρια.
 • Άριστη γνώση (Γ2) 70 μόρια.
Δείτε ποια πιστοποιητικά ξένων γλωσσών προσφέρουν αυτά τα μόρια.

Ξένη γλώσσα: Από ποια ηλικία;


Αγγλική γλώσσα

Με τη συνεχή εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή μας και ειδικά των νέων παιδιών , η ηλικία δυνατότητας έναρξης της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, όλο και μειώνεται. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, στο Δημοτικό Σχολείο, τα Αγγλικά ξεκινούν να διδάσκονται στην Γ΄ Δημοτικού.

Κατά συνέπεια, η φοίτηση στα κέντρα Ξένων Γλωσσών ενδείκνυται να ξεκινά στην ίδια ηλικία , δηλαδή στην Γ΄ Δημοτικού. Είναι όμως δυνατόν να ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα, δηλαδή στη Β' Δημοτικού. Αυτό συμβαίνει όταν το παιδί παρουσιάζει μία πολύ καλή εικόνα στο σχολείο, ως εκείνη την ηλικία και δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και εκπαιδευτικούς να ελπίζουν βάσιμα ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε μικρότερη ηλικία. Πάντως σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια απόφαση πρέπει να παίρνεται με πολλή προσοχή, μετά από συνεννόηση γονιών, καθηγητών και μαθητή.

Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα

Σχετικά με την έναρξη εκμάθησης της δεύτερης γλώσσας (Γαλλικά ή Γερμανικά), η νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας ξεκίνησε την εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στην Ε΄ Δημοτικού. Κατά συνέπεια, προτείνεται να ξεκινούν τα παιδιά την εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών , στην Ε΄ η το αργότερο στην ΣΤ΄ Δημοτικού.

Η Γαλλία στην Ελλάδα….

 • Ο σημαντικότερος ξένος επενδυτής
 • Οι γαλλικές επιχειρήσεις επικεφαλής ως ξένοι εργοδότες.
 • 900.000 γάλλοι τουρίστες κάθε χρόνο

περισσότεροι από 22.000 σπουδαστές της γαλλικής γλώσσας

...και η γαλλοφωνία σε όλο τον κόσμο

 • 68 κράτη και κυβερνήσεις στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, 14 από αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 • 200 εκατομμύρια γαλλόφωνοι στις 5 ηπείρους
 • Επίσημη γλώσσα και γλώσσα συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην UNESCO
 • Επίσημη γλώσσα της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής και των Ολυμπιακών αγώνων
 • Γλώσσα διαβουλεύσεων του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
 • 112 εκατομμύρια σπουδαστές της γαλλικής γλώσσας.Γιατί να προτιμήσετε εμας ;


Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ διδάσκουμε Ξένες Γλώσσες σε παιδιά και ενήλικες με πρωτοποριακά και αξιόπιστα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ  τα δίδακτρα είναι χαμηλά και προσιτά σε όλους , ανταποκρινόμενα πλήρως στην εποχή της οικονομικής κρίσης και στις υπηρεσίες που παρέχονται.

Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ  κάθε χρόνο το ποσοστό επιτυχίας των σπουδαστών μας στις εξετάσεις όλων των αναγνωρισμένων πτυχίων είναι πάρα πολύ υψηλό.

Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ  εμπιστεύθηκαν το μέλλον τους εκατοντάδες  σπουδαστές και τα όνειρά τους έγιναν πολύ σύντομα πραγματικότητα.

Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣείμαστε κοντά στις νέες τεχνολογίες και στις σύγχρονες εκπαιδευτικές εξελίξεις(το μάθημα  γίνεται  αποκλειστικά με τη χρήση διαδραστικού πίνακα)

Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ  ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες των ενηλίκων και εφαρμόζουμε ειδικά συστήματα εκπαίδευσης, ώστε να είναι δυνατή η μάθηση άνετα και χωρίς μεγάλη πίεση.

Γιατί στo Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ   ξέρουμε πως να διδάξουμε σωστά τη ξένη γλώσσα στα παιδιά , με την μεγάλη εμπειρία και την ακαδημαική εκπαίδευση που διαθέτουμε.

Γιατί στο Κ.Ξ.Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό (δείτε το φωτο άλμπουμ)και ημερήσιες εντός Κρήτης με σκοπό  τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μαθητών και καθηγητών ,αλλα και τη συλλογή εμπειριών.


Ποιοί είναι οι τρόποι πληρωμής ;

1.Μετρητοίς (με έκπτωση 10%)

2.Με πιστωτική κάρτα (ως 10 ΑΤΟΚΕΣ δόσεις)

3.Σε 3 ως 8 μηνιαίες δόσεις 


Ποιές είναι οι εκπτώσεις που παρέχονται ;

1.10% στην πληρωμή μετρητοίς(όταν πραγματοποιηθεί στην έναρξη της σχολικής χρονιάς)

2.10% για το δεύτερο παιδί

3. 15 % για το τρίτο παιδί

4.10 % με το πρόγραμμα refer a friend (δες σχετική καταχώρηση στις ανακοινώσεις)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Οι εκπτώσεις δεν παρέχονται αθροιστικά .Ισχύει μόνο μία και αυτή είναι η μεγαλύτερη 
Top